Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΠ/ΔΕΗ

 

ΔΕΗ LOGO

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ


                   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝ/ΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ. 3032/74 ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ (ΑΥΞ. ΑΡΙΘ

                  151/1247). ΕΔΡΑ Γ΄ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 7, 10432, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 2105229430, FAX 2105236391

          www.posdei.gr     posdehme@yahoo.gr

 

 Αρ. Πρωτ.: 3383                                                                                                            Αθήνα, 03/11/2021

 

Προς:

κ. Κωστή Χατζηδάκη, Υπουργό Εργασίας

κ. Παναγιώτη Δουφεξή, Διοικητή ΕΦΚΑ

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Η απαξίωση και η κατάργηση του ΤΑΠ ΔΕΗ».

              Η ΠΟΣ ΔΕΗ είναι η μεγαλύτερη και πιο αντιπροσωπευτική Ομοσπονδία στον χώρο της ΔΕΗ, έχοντας μάλιστα συμμετάσχει και στη σύναψη της συμφωνίας – πλαίσιο με την Ελληνική Πολιτεία, η οποία κυρώθηκε με το ά. 34 ν. 2773/1999.

Παρά το γεγονός ότι το Ταμείο Ασφαλισμένων Προσωπικού ΔΕΗ έπρεπε να τυγχάνει της ιδιαίτερης θεσμικής εγγύησης και προστασίας, με απόφασή του Υπουργείου Εργασίας καταργήθηκε το ΤΑΠ ΔΕΗ.

Η ανωτέρω ενέργεια προσβάλλει την ιστορία του ταμείου μας και δείχνει ασέβεια στο πρόσωπο όλων των συνταξιούχων της ΔΕΗ, ενώ διαχρονικά το προσωπικό του ΤΑΠ ΔΕΗ (μέρος του οποίου, σημειωτέον, έχει διατεθεί από την ΔΕΗ για τον σκοπό αυτό) έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και έχει αποδείξει ότι μπορεί με επάρκεια να ανταποκριθεί στις γραφειοκρατικές προκλήσεις των σύγχρονων καιρών, ιδίως μετά την ενσωμάτωσή του με τον ΕΦΚΑ.  


Για τους λόγους αυτούς, δηλώνουμε την έντονη διαμαρτυρία μας καθώς και την καθολική δυσαρέσκειά μας για την ενέργεια αυτή και προσδοκούμε πως άμεσα το Υπουργείο θα επανορθώσει, για την προστασία της κοινωνίας συνολικά και των συνταξιούχων μελών μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣ ΔΕΗ

 

 Κοινοποίηση: Σωματεία ΠΟΣ ΔΕΗ

                           ΤΑΠ ΔΕΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου