Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

ΕΙΔΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ

 Στην  δικάσιμο  της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020, ενώπιον του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, συζητήθηκε η αίτηση ακύρωσης της ΓΕΝΟΠ/ΚΗΕ και της ΠΟΣ/ΔΕΗ, για την περικοπή της έκπτωσης του ειδικού τιμολογίου του προσωπικού και των συνταξιούχων της ΔΕΗ.

Στο  δικόγραφο της αίτησης ακύρωσης όπως και στο δικόγραφο πρόσθετων λόγων τα οποία κατατέθηκαν στο ΣτΕ προβάλλονται  πλήρως  & τεκμηριωμένα οι λόγοι  για την ακύρωση της απόφασης της περικοπής της έκπτωσης στο τιμολόγιο ρεύματος.                                                                                                                            Η απόφαση της Κυβέρνησης (μέσω  ΔΕΗ) να περικόψει  τη  συγκεκριμένη έκπτωση είναι αντισυνταγματική, ως ευθέως αντίθετη στην κατοχυρωμένη στο Σύνταγμα (άρθρο  22  παρ. 2 ) και την ΕΣΔΑ (άρθρο  11) αρχή της συλλογικής αυτονομίας.                                                                                                                      

Οι  μονομερείς  αυτές  ενέργειες  του Κράτους, (με  απόφαση του  ΔΣ της ΔΕΗ), είναι  παράνομες  διότι  επιχειρούν  να  ανατρέψουν  όρους  εργασίας συμφωνημένους  με ΣΣΕ.                                                                                               

Στους βάσιμους ισχυρισμούς μας σχετικά με τον παράνομο και αντισυνταγματικό χαρακτήρα της ανωτέρω απόφασης περικοπής της έκπτωσης του ειδικού τιμολογίου, η ΔΕΗ δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα, μη προσκομίζοντας στο ΣτΕ φάκελο απόψεων και στοιχείων, ως όφειλε και παρά το γεγονός ότι είχε διαταχθεί προς τούτο από το Δικαστήριο.                                                                                 

Ως αποτέλεσμα, το Δικαστήριο ανέβαλε οίκοθεν τη συζήτηση της υπόθεσης για τη δικάσιμο της 16/03/2021 και πλέον αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απόψεις της ΔΕΗ για το ζήτημα.                                                                                                                   

Εξυπακούεται ότι η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να προσκομίσει τα απαιτούμενα στοιχεία στο Δικαστήριο.                                                                                                 

Η παραπάνω δικαστική προσφυγή στο ΣτΕ είναι μία πρώτη ενέργεια, καθώς όπως έχει προαναγγελθεί από τη ΓΕΝΟΠ/ΚΗΕ και την ΠΟΣ/ΔΕΗ θα ακολουθήσει σειρά περαιτέρω δικαστικών και θεσμικών ενεργειών, για να αντιμετωπιστεί δραστικά και να ανατραπεί η πολλαπλώς παράνομη και αντισυνταγματική αυτή ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου