Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΣ/ΔΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

 

Π Ο Σ / Δ Ε Η 

 




Προς τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ.κ. Χάλαρη.

         

            Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η   Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ ΡΙ Α Σ

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΟΣ ΔΕΗ) που εδρεύει στην Αθήνα (Γ’ Σεπτεμβρίου 7) και νόμιμα εκπροσωπείται.

 

 

Κοινοποίηση: 1) Υπουργό Εργασίας κ.κ. Χατζηδάκη.

                              2) Υφυπουργό Εργασίας κ.κ. Τσακλόγλου.

 

ΘΕΜΑ: Η παύση των καθηκόντων της Διευθύντριας του ΤΑΠ ΔΕΗ κ.κ. Σοφίας Θωμοπούλου και η συνεπακόλουθη απαξίωση του ΤΑΠ ΔΕΗ.

                                           ____________________________________

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Όπως γνωρίζετε είμαστε η μεγαλύτερη και πιο αντιπροσωπευτική Ομοσπονδία στον χώρο της ΔΕΗ, έχοντας μάλιστα συμμετάσχει και στη σύναψη της συμφωνίας – πλαίσιο με την Ελληνική Πολιτεία, η οποία κυρώθηκε με το ά. 34 ν. 2773/1999.

Παρά το γεγονός ότι το Ταμείο Ασφαλισμένων Προσωπικού ΔΕΗ έπρεπε να τυγχάνει της ιδιαίτερης θεσμικής εγγύησης και προστασίας σας, όχι για λόγους επιλεκτικής αντιμετώπισής μας αλλά από ex lege υποχρέωσή Σας καθώς και από σεβασμό στην ιστορία του, ιδίως μάλιστα λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι παραμένει ανοικτό μέχρι και σήμερα το ζήτημα της ενσωματωμένης περιουσίας και του παγίου πόρου (ίδετε σχετ. Απόφαση Υπουργού Εργασίας στο ΦΕΚ Β’ 3945/25-10-2019).

 Εντούτοις εσείς με πρόσφατη εντολή σας παύσατε αίφνης και αναιτιολόγητα τη μέχρι σήμερα Διευθύντρια του Ταμείου μας κ.κ. Θωμοπούλου (την οποία όμως διατηρείτε στο ΤΑΠ ΟΤΕ).

Επειδή η ανωτέρω ενέργειά σας προσβάλλει την ιστορία του ταμείου μας και δείχνει ασέβεια στο πρόσωπο όλων των συνταξιούχων της ΔΕΗ, που βλέπουν ακέφαλο το ταμείο τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς γραφειοκρατικής κωλυσιεργίας και καθυστέρησης.

Επειδή διαχρονικά το προσωπικό του ΤΑΠ ΔΕΗ (μέρος του οποίου, σημειωτέον, έχει διατεθεί από την ΔΕΗ για τον σκοπό αυτό) αλλά και η μέχρι σήμερα Διευθύντριά του έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και έχει αποδείξει ότι μπορεί με επάρκεια να ανταποκριθεί στις γραφειοκρατικές προκλήσεις των σύγχρονων καιρών αλλά και νομοθετημάτων, ιδίως μετά την ενσωμάτωσή του με τον ΕΦΚΑ (και ήδη e-ΕΦΚ).  

Επειδή είναι ζωτικής σημασίας ο ρόλος της κας Θωμοπούλου για την οργάνωση και την εύρυθμη λειτουργία του Ταμείου μας, ιδίως δε αν ληφθεί υπόψη η εμπειρία που διαθέτει στον ασφαλιστικό χώρο της ΔΕΗ (ίδετε αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των εισηγήσεων του εκάστοτε Διευθυντή προς την Τοπική Διοικητική Επιτροπή).

Για τους λόγους αυτούς δηλώνουμε την καθολική δυσαρέσκειά μας στην προαναφερόμενη ενέργειά σας και προσδοκούμε όπως άμεσα επανορθώσετε για την προστασία της κοινωνίας των συνταξιούχων μελών μας.

Αθήνα, 29-03-2021

            ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣ ΔΕΗ

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ                                            ΛΑΖΑΡΟΣ   ΠΟΥΓΓΙΑΣ


Εκ  του  Δ.Σ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου