Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

ΔΙΠΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Α.Γ.Σ.Σ.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ & ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.

 

Αρ.Πρωτ.: 1164                                                                                     Αθήνα 5/7/2021

 

Προς τον e- ΕΦΚΑ

Υπόψη Διοικητή κ. Παναγιώτη Δουφεξή

 

Θέμα: Οι εισφορές υπέρ των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων δεν παρακρατούνται από την αρμόδια για την παρακράτηση INTRASOFT από συνταξιούχους που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Ν.4387/2016.

 

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

 

Είναι γνωστό ότι οι πρωτοβάθμιες Οργανώσεις εξασφαλίζουν την οικονομική τους αυτοτέλεια από τις μηνιαίες εισφορές των μελών τους, παρακρατούμενες από τις μηνιαίες συντάξεις τους.

·        Για τους συνταξιοδοτηθέντες πριν τον Ν.4387/2016 οι παρακρατήσεις γίνονται κανονικά από τον  e-ΕΦΚΑ, μέσω των ενταγμένων εις αυτόν Ασφαλιστικών Ταμείων.

·        Για τους συνταξιοδοτηθέντες όμως μετά τον Ν.4387/2016, οι Σύλλογοι υποβάλλουν τις καταστάσεις των νέων εγγραφόμενων μελών στον e-ΕΦΚΑ.gov.gr,  στις κυρίες Βοζίδου & Ζωγραφάκου, οι οποίες τις προωθούν στην Intrasoft, για καταχώρηση των μηνιαίων, υπέρ των Συλλόγων, εισφορών.

Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι ότι η Intrasoft δεν δείχνει κανένα σημείο ανταπόκρισης με αποτέλεσμα να μην γίνονται οι παρακρατήσεις από τις συντάξεις των αναγραφομένων στις καταστάσεις νέων μελών.

Επειδή μάλιστα οι παρακρατήσεις δεν γίνονται αναδρομικά, οι Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι στερούνται σημαντικών πόρων, αναγκαίων για την οικονομική τους επιβίωση.

Παρακαλούμε την παρέμβασή σας, για την ομαλοποίηση της διαδικασίας κρατήσεων από τους συνταξιοδοτηθέντες μετά τον Ν.4387/2016, ώστε να αποτραπεί η σταδιακή οικονομική υποβάθμιση των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων, από παραλείψεις στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Intrasoft.  

 




Αρ.Πρωτ.: 1170                                                                                  Αθήνα 24/9/2021

 

Προς τον e- ΕΦΚΑ

Υπόψη Διοικητή κ. Παναγιώτη Δουφεξή

-         Κοιν.: Υπουργού Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη

 

Θέμα: Οι εισφορές υπέρ Σωματείων - Συλλόγων δεν καταχωρούνται από την INTRASOFT για συνταξιοδοτηθέντες μετά τον Ν.4387/2016.

 

     Αξιότιμε κ. Διοικητά,

 

     Για το ίδιο θέμα σας έχουμε ενημερώσει με το επισυναπτόμενο υπ΄αριθμ.1164/5.7.2021 έγγραφό μας.

     Η τακτική της Intrasoft  να μην εκπληρώνει την υποχρέωσή της να καταχωρεί τις εισφορές στα μηνιαία σημειώματα των συντάξεων, συνιστά "υπονόμευση" της οικονομικής αυτοτέλειας των Σωματείων των συνταξιούχων βάσει "σχεδίου", με συνέπεια δυσμενείς κριτικές σε βάρος του ΕΦΚΑ και του Υπουργείου(;).

    Ως γνωστόν τα αιτήματα των Πρωτοβάθμιων Σωματείων για παρακρατήσεις εισφορών από νέα μέλη τους:

·        Διευθετούνται είτε από τον ΕΦΚΑ μέσω των ενταγμένων Ταμείων μόνο αν πρόκειται για συνταξιούχους πριν από το Ν.4387/2016 είτε

·        Προωθούνται από τον ΕΦΚΑ στην Intrasoft προς διεκπεραίωση, εφόσον αφορούν συνταξιούχους μετά το νόμο αυτό.

 

Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, ώστε να αρθεί η δυσλειτουργία αυτή της Intrasoft σε βάρος των Σωματείων.

 

 Με ιδιαίτερη εκτίμηση

 

Ο  Πρόεδρος


Ο Γεν. Γραμματέας

      Δημήτρης Ανδρεαδάκης                                                                      Πέτρος Βογιατζής






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου