Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022  -  Πανεργατική Απεργία

 

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων (εφάπαξ επίδομα των 250 ευρώ μόνο στους χαμηλοσυνταξιούχους, αυξήσεις 7% από 1/1/2023 στις κύριες συντάξεις αποκλείοντας όσους έχουν θετική προσωπική διαφορά, κατάργηση της ειδικής εισφοράς του άρθρου 29 Ν.3986/11) δεν αποτελούν ουσιαστική ανακούφιση των συνταξιούχων καθώς είναι ένα πολύ μικρό μέρος των μεγάλων περικοπών που είχαν από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, από το 2010 μέχρι και σήμερα.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·   Πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις, με επαναφορά των κύριων & επικουρικών συντάξεων στα πριν τα μνημόνια δεδομένα καθώς & των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα & επιδόματος άδειας.

·       Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ).

·       Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στους παλαιούς συνταξιούχους.

·   Τη χορήγηση των αναδρομικών του 11μήνου 2015/2016 που αφορά τα δώρα και τις επικουρικές σε όλους τους.

·    Αποκατάσταση και ενίσχυση του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης και την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.

·  Αύξηση του αφορολόγητου ποσού και αντιμετώπιση της ακρίβειας. Τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στα βασικά είδη διατροφής.

·    Την άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών για τη στελέχωση των νοσοκομείων και κέντρων υγείας για την κάλυψη των τεράστιων κενών θέσεων που υπάρχουν.

 

Χρήματα υπάρχουν για τον σκανδαλώδη διπλασιασμό των αποδοχών της Διοίκησης και των μεγαλοστελεχών του ΕΦΚΑ καθώς και για τους ιδιώτες της ενέργειας. Δεν υπάρχουν όμως   για τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα.

Δυστυχώς με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης οι συνταξιούχοι και τα φτωχά νοικοκυριά  θα μείνουν για άλλον έναν χειμώνα χωρίς θέρμανση, με κλειστά φώτα και πολλές φορές χωρίς βασικά είδη διατροφής.

Όλοι μαζί μπορούµε να ανατρέψουµε τις αντιλαϊκές πολιτικές και να προωθήσουµε µια άλλη πολιτική που θα υπηρετεί τους εργαζόµενους, τους συνταξιούχους και την κοινωνία.

ΟΛΟΙ στην Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου σε κάθε Νομό

 την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022


Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου