Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΣ ΔΕΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ

 (ΠΟΣ/ΔΕΗ)

                   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝ/ΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ. 3032/74 ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ (ΑΥΞ. ΑΡΙΘ

                  151/1247). ΕΔΡΑ Γ΄ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 7, 10432, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 2105229430, FAX 2105236391

          www.posdei.gr     posdehme@yahoo.gr

 

 


Αρ. Πρωτ.: 3508                                                                    Αθήνα 13/03/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΣ ΔΕΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ»



Αντιπροσωπία της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ (ΠΟΣ/ΔΕΗ) αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Ανδρεάδη Κωνσταντίνο, τον Γενικό Γραμματέα Πουγγία Λάζαρο και το μέλος του ΔΣ Τραχανά Δημήτριο, στο πλαίσιο διαδοχικών συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα πραγματοποίησε συνάντηση μετά από αίτημα της ΠΟΣ/ΔΕΗ με Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να καταθέσει τα προβλήματα των συνταξιούχων της ΔΕΗ.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Βουλευτής Γαβρήλος Γεώργιος, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣ/ΔΕΗ  ανέπτυξαν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους όπως προσωπική διαφορά, εισφορά αλληλεγγύης, μείωση εισφοράς κύριας σύνταξης από 6% σε 4% κατάργηση εισφοράς 6% στις επικουρικές συντάξεις  και θέσαμε τα αιτήματα τα οποία αναλυτικά καταθέσαμε με υπόμνημα.

Ο κ. Γαβρήλος μας δήλωσε ότι υπάρχει εντολή από το σώμα του πρόσφατου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, από τα ανώτερα όργανα και από τον Πρόεδρο να ετοιμάσουν σχετική τροπολογία για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Επίσης, στη συνέχεια μας διαβεβαίωσε ότι «θα καταθέσουμε στην Βουλή είτε ερώτηση είτε τροπολογία ή οτιδήποτε χρειαστεί για την εισφορά αλληλεγγύης, είμαστε υπέρ της κατάργησης. Το 6% τις επικουρικής θεωρώ ότι είναι άδικο μέτρο και πρέπει να το δούμε. Τέλος για την προσωπική διαφορά και την εισφορά αλληλεγγύης, θα πάρουμε και νομοθετικές πρωτοβουλίες

Ευχόμαστε οι καλές  προθέσεις  να ευοδωθούν με επιτυχία .

 

Γραφείο τύπου ΠΟΣ/ΔΕΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου