Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ;

                                          

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ;
Με εντολή των χρυσοπληρωμένων στελεχών της εμπορίας της ΔΕΗ του Στάσση απεστάλη - με εκτίμηση όμως - από την Ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, επιστολή (χωρίς να αναφέρονται η διεύθυνση, το τμήμα, πληροφορίες, τηλέφωνο, κλπ) σε περισσότερους από 4500 χιλιάδες συνταξιούχους και εργαζόμενους, με την απειλή ότι σε λιγότερο από δύο μήνες θα προχωρήσουν στην διακοπή του Ειδικού τιμολόγιου Γ.Π "επειδή δεν κατέστη δυνατή η διασταύρωση της ορθότητας χορήγησής του" και καλούν τους δικαιούχους να προχωρήσουν στην επικαιρoποίηση των στοιχείων τους.
Μέχρις εδώ θα μπορούσε να συμφωνήσει κανείς ότι σωστά γίνεται έλεγχος, γιατί μπορεί κάποιος κληρονόμος να μην προχώρησε στην αλλαγή ονόματος του συγκεκριμένου μετρητή και συνεχίζει κάκιστα να χρησιμοποιεί το ειδικό τιμολόγιο.
Το πρόβλημα όμως ξεκινάει από το γεγονός ότι:
Η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ δεν γνωρίζει ποιοι είναι δικαιούχοι, αφού στην επιστολή λέει σε περίπτωση που είστε δικαιούχοι.
Ωθούν τους συνταξιούχους σε μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία προκειμένου να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά και εξηγούμαι.
Μας ζητούν να στείλουμε με mail ή fax την απόφαση συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ προκειμένου ο ΕΦΚΑ, ο οποίος έχει εκδώσει την απόφαση συνταξιοδότησής μας, να μας στείλει βεβαίωση ότι είμαστε άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένοι του πρώην ΤΑΠ - ΔΕΗ και στη συνέχεια να την προσκομίσουμε σε ένα κατάστημα εμπορίας.
Δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν αρκετοί παλαιοί συνταξιούχοι που πιθανόν να έχουν χάσει την απόφαση συνταξιοδότησης;
Γιατί δεν ζητούν από τον ΕΦΚΑ να τους αποστείλει μαζικά τις αντίστοιχες βεβαιώσεις;
Δεν γνωρίζουν ότι στην επαρχία χρειάζεται κανείς να διανύσει περισσότερα από 80 km προκειμένου να βρεθεί σε κατάστημα εμπορίας γιατί έχουν κλείσει πάρα πολλά καταστήματα;
Δεν γνωρίζουν ότι η απόφαση συνταξιοδότησης απαιτεί τουλάχιστον τέσσερις μήνες για να εκδοθεί;
Πώς θα προχωρήσουν στην διακοπή του ειδικού τιμολογίου σε συνταξιούχους που έχουν φύγει πριν από ένα μήνα;
Τι να περιμένει όμως κανείς από αυτούς όταν ζητούν και από τους εν ενεργεία μισθωτούς να προσκομίσουν βεβαίωση από το υπηρεσιακό τους κλιμάκιο ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ και άρα δικαιούχοι.
Για την επικαιροποίηση θα αρκούσε μία υπεύθυνη δήλωση από τον δικαιούχο και την προσκόμιση ενημερωτικού μηνιαίου σημειώματος σύνταξης.

Από : Γιώργος Αδαμίδης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου