Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


                                                             

 Μεγαλόπολη 9-7-2024

 

Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης συναντήθηκε στις 5 Ιουλίου με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Κώστα Μιχόπουλο σε μια ουσιαστική συνάντηση – συζήτηση για την πορεία της βίαιης απολιγνιτοποίησης την οποία βιώνει το λεκανοπέδιο.  

Το άλλοτε ενεργειακό κέντρο της Νότιας Ελλάδας, η περιοχή της Μεγαλόπολης είναι πλέον ένας έρημος τόπος αφού με ευθύνη της  κυβέρνησης δεν υπήρξε καμία προετοιμασία και κανένα σχέδιο στην πρόωρη απολιγνιτοποίηση.

Πέντε χρόνια μετά δεν υπάρχει ακόμη ούτε εγκεκριμένο επιχειρηματικό πάρκο στη Μεγαλόπολη. Με διάφορα προσχήματα καθυστερεί συνεχώς η έγκρισή του.

Την ίδια ώρα η Διοίκηση της ΔΕΗ δίνει ένα ακόμη χτύπημα στην περιοχή με την απόφαση της να προβεί στο οριστικό κλείσιμο της 4ης Μονάδας.

 

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης απαιτεί άμεσα μέτρα οικονομικής ανασυγκρότησης του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης με:

·       Την συνέχιση λειτουργίας της 4ης Μονάδας

·       Την άμεση έγκριση του επιχειρηματικού πάρκου στο Ψαθί

·       Την τροποποίηση του σχεδίου ένταξης και επιδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των  νέων προγραμμάτων του Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης όπως ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης και η νέα Δημοτική Αρχή διότι έχει αυστηρές προϋποθέσεις και απαιτούν   σημαντικούς ίδιους πόρους, που καμία μικρομεσαία επιχείρηση από τις υφιστάμενες δεν διαθέτει.

 

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι είμαστε στο πλάι των πολιτών της περιοχής και της Δημοτικής Αρχής καθώς και των συνδικάτων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης για να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες της πρόωρης και βίαιης απολιγνιτοποίηση.

 

Γραφείο Τύπου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου