Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

 



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ

(ΠΟΣ/ΔΕΗ)

                   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝ/ΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ. 3032/74 ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ (ΑΥΞ. ΑΡΙΘ

                  151/1247). ΕΔΡΑ Γ΄ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 7, 10432, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 2105229430, FAX 2105236391

          www.posdei.gr     posdehme@yahoo.gr

 


Αρ. Πρωτ.: 3525                                                                                 Αθήνα, Παρασκευή 13/09/2024

 

ΘΕΜΑ: Εξαγγελίες  του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ


              «Ο Πρωθυπουργός απογοήτευσε για ακόμα μία φορά τους Συνταξιούχους της ΔΕΗ 

                στην ΔΕΘ 2024»

Ο Πρωθυπουργός της χώρας μας στην ετήσια ομιλία του στην  Διεθνή ‘Έκθεση Θεσσαλονίκης, συνέχισε στο ίδιο μοτίβο μέσω των εξαγγελιών του και καταδίκασε για ακόμα μία φορά τους συνταξιούχους και ειδικότερα τους συνταξιούχους της ΔΕΗ με σκόπιμες παραλήψεις και άδικες αναφορές σε μια δύσκολη περίοδο όπου εκτός των άλλων σε όλα τα αγαθά και της υπηρεσίας (για παράδειγμα τιμές ρεύματος, ΦΠΑ, σουπερ μάρκετ, φάρμακα) επικρατεί η ακρίβεια, με αποτέλεσμα η αγοραστική δύναμη των συνταξιούχων και των εργαζόμενων να μειώνεται.  

Ενώ, όπως θα έπρεπε με την εκκίνηση του νέου οικονομικού έτους, αντί να αποκατασταθούν τα χρόνια προβλήματα των συνταξιούχων αλλά και των εργαζόμενων, τελικά περισσότερα είναι τα προβλήματα και οι αδικίες απέναντι στους συνταξιούχους μας σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα:

1)     Προσωπική διαφορά: Συνεχίζεται η καταστρεπτική μείωση της σύνταξής μας  και εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι (περισσότεροι από 700.000) δεν θα δουν αύξηση στην σύνταξή τους με το τέχνασμα της «προσωπικής διαφοράς».

2)     Αυξήσεις στα φάρμακα: Σημαντικές αυξήσεις σε 800 φάρμακα ευρείας χρήσης.

3)     Επικουρικές Συντάξεις και Δώρα: Καμία αναφορά δεν έγινε για τα αναδρομικά της περιόδου 2015-16, στις επικουρικές συντάξεις επιδόματα δώρα τόκους κ.λ.π.

4)     Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχου (ΕΑΣ): Kαμία αναφορά για την «Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχου» η οποία επιβάλλεται εφ’ όλου του ποσού (300 € και πάνω για τις επικουρικές και 1.400 € και πάνω στις κυρίες).

5)     Εμμέσως ανακοινώθηκε η πρώτη κρυφή μείωση συντάξεων αφού εγκαταλείπεται η αύξηση των συντάξεων στο ύψος του μέσου μισθού μέσω της τακτικής των προηγούμενων χρόνων (αναπροσαρμογή κατά 50% επί του ΑΕΠ και χωρίς να καλύπτει τον  πληθωρισμό που καλπάζει).

6)     Επικουρικές Συντάξεις: Δεν προβλέπεται καμία αναπροσαρμογή στις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες προβλέφθηκαν (και καταβλήθηκαν οι αναλογούσες εισφορές), για ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων.

7)     Εισφορά Υγείας: Ακόμα ένα άδικο μέτρο, αφού επιβάλλεται εισφορά 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ σε όλες τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Επισημαίνεται ότι προϋπήρχε κράτηση 4% μόνο στη μεγαλύτερη κύρια σύνταξη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΟΣ ΔΕΗ) κρίνει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ως αντίθετες με το κυβερνητικό αφήγημα της «ανάπτυξης», εφόσον πρόκειται για μια κυριολεκτική επίθεση στις συντάξεις μας, πραγματική φτωχοποίηση που θυμίζει εποχές Μνημονίων και Τρόικας.

Η ΠΟΣ ΔΕΗ, μαζί με τους συλλόγους-μέλη μας, θα βρεθούμε απέναντι σε όλες τις καταστροφικές διαθέσεις της κυβέρνησης.

 

Διότι Εμείς δεν κλέψαμε, ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ!

 

Γραφείου Τύπου ΠΟΣ ΔΕΗ 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου